frank-visser

Koot en Bie met een flinke scheut Jiskefet

De Gouden Televizier Ring is vergeven. Nu al. Sneu voor de tientallen Voice of Holland-achtige programma’s, sneu voor alle So You Think You Can Dance, Scrabble, Sing, Eat An Egg Without Teeth, sneu voor de Linda de Mollen, Paul de Leeuwen en Jeroen van Koningsbrugges in Nederland.
De uitzending van NCRV’s De Rijdende Rechter op 10 april is het pronkstuk van 2012. Koot & Bie, met daaroverheen een flinke scheut Jiskefet.

Wie het programma heeft gemist: De hoofdrol was weggelegd voor Moti, de Jack Russell van de familie Ramjiawan. Het diertje moest naar dierenkliniek Minimax om zijn gebit te laten reinigen, maar werd in plaats daarvan gecastreerd.
De heer Ramjiawan was hevig ontdaan. De beste man vindt dat zijn hondje een ander karakter heeft gekregen na de ingreep. Van een druk levenslustig hondje was Moti, volgens hem, veranderd in een saai, futloos exemplaar. Een hondje, die hij nu niet meer over zijn balletjes kon strelen (Ik verzin dit niet!). De dierenkliniek bood uiteraard haar excuses aan. Bovendien wilden ze – alsnog, maar dan gratis – het tandsteen verwijderen. Daarnaast werd Ramjiawan 250 euro schadevergoeding geboden.

Daar nam ’het slachtoffer’ evenwel geen genoegen mee. Op advies van een neef eiste hij zelfs 1500 euro. Een aanzienlijk bedrag voor de kliniek, die bedoeld is voor de minderbedeelden in de regio. Tijd voor meester Frank Visser om in te grijpen en – na de problematiek in kaart te hebben gebracht – een oordeel te vellen. Daarvoor riep Visser de hulp in van een Jack Russell-deskundige én (jawel) een hondenfluisteraar. Laatstgenoemde kon meneer Ramjiawan geruststellen. Het diertje vertrouwde haar toe zich nog altijd een volwaardige hond te voelen, zelfs zonder ballen. Verder vertelde de hond haar dat hij niet boos was en dat hij hoopte dat zijn baasje van hem bleef houden.

Uiteindelijk bleef Ramjiawan (Tijdens de uitzending gehuld in een peperdure Ralph Lauren-trui – Hoezo minderbedeeld?) met lege handen achter. Nadat de hond, die in de studio tekeer ging als een ADHD’er met een dozijn peppillen achter de kiezen, was verwijderd oordeelde Visser dat de niet raszuivere Moti geen economische waarde heeft, ook niet als hij niet gecastreerd zou zijn. Bovendien is het in het huidige recht niet mogelijk schadevergoeding (noem het smartengeld) te eisen voor een door een ander mens of dier ondervonden smart.

Moti had dus zelf een rechtszaak aan moeten spannen tegen de klinliek, met hulp van de hondenfluisteraar.
Samen op de wereld, samen ten strijde. Ook NCRV. Woef.

Artikel geplaatst door Arjan Brondijk op 20-04-12 11:22.
Dit artikel is afkomstig van Het Streekblad.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Pekelder Streekblad via:
Advertentie
advertentie
Advertentie
Advertentie